Organikus pamut? Fairtrade? GOTS? OEKO-TEX?

Organikus pamut? Fairtrade? GOTS? OEKO-TEX?

Organikus pamut!

   Webáruházunkban csak és kizárólag organikus pamutból készült gyerekruházati termékeket találsz. Mit is jelent ez? Tudtad , hogy az egyik legszennyezőbb iparág a divatipar? Hogy egy 100% pamut póló előállításához akár 2500 liter!!! tiszta ivóvizet használnak? Hogy a hagyományos pamut előállítása során mennyi veszélyes vegyszert, műtrágyát, génmódosított vetőmagot használnak? Hogy ezek a szerek mind felszívódhatnak gyermeked bőrén keresztül megbetegítve őt? Ezzel szemben az organikus pamuthoz használt gyapotot nem vegyszerezik, csak természetes trágyákkal kezelik. Termesztésük csak olyan földben történik amely már legalább három éve mentes mindenféle szintetikus kemikáliától. Az organikus pamut természetesebb, jobb a légáteresztő képessége és nem utolsó sorban sokkal jobb gyermeked bőrének. Mivel a ruhák előállítása során sem használnak pamutot roncsoló vegyi anyagokat , ezért ezek a ruhák tovább is bírják ,mint hagyományos társaik. Ha organikus pamutból készült gyermekruházatot választasz máris tettél egy nagy lépést a környezettudatosság felé. Ráadásul gyermeid elől sem használod fel a föld tartalékait. Ugye te sem szeretnéd, hogy szennyezett levegőt kelljen belélegezniük, vagy ne legyen tiszta ivóvizük? Te is szeretnéd, hogy gyönyörű gyermekeid, akikről naponta posztolsz, egészségesen és tiszta környezetben nőjenek fel. Ha organikus pamutból készült gyermekruhát választasz az ő jövőjüket választod.

Organikus gyapot

Fairtrade!

   Te mit szólnál ha a munkádért nem megfelelő bért kapnál? Ha semmibe vennének a munkahelyeden? Ha nem lenne normális lakásod/házad? Ha gyermekeidnek alig tudnál enni adni? Nem lenne jó érzés. Ha méltányos kereskedelemből származó gyermekruhát választasz, azzal több család életkörülményein is javítasz. A fairtrade kereskedelem során a termelők normális fizetést kapnak, jobb körülmények között dolgoznak és laknak. Rajtuk keresztül pedig egy egész közösségnek segítesz. A becsületes kereskedelemből származó termékek, ezért 30-50%-kal is drágábbak lehetnek, de ezért cserébe a gyártók biztosak lehetnek abban, hogy az átlagosnál magasabb minőségű termékeket kapnak illetve tudják, hogy ezzel társadalmi célokat is szolgálnak. Ha te is a Fairtrade kereskedelemet választod azzal másokat is segítesz.

Fairtrade logo

GOTS!

   GOTS azaz Global Organic Textile Standart (Globális Organikus Textil-szabvány). A legnagyobb országok (mint pl.: USA, Németország, Nagy-Britannia) organikus szövetségei hívták életre. Célja egy univerzális szabvány létrehozása , mely egy hiteles biztosítékot nyújt a vásárlók számára. Ez a szabvány kiterjed a gyapot termesztésétől egészen a feldolgozásáig sőt a farmerek ellenőrzéséig, hogy mi fogyasztók tényleg a legjobbat kapjuk. A GOTS bioalapanyaggal készült termékei minimum 70% míg a GOTS bio minősítésű termékek minimum 95% bio rostot kell tartalmaznia. Szigorúan meghatározzák a víz felhasználást sőt még a szennyvíz kezelését is. Ezen kívül a szabvány kiterjed a munkavállalókra is. Tilos a gyerekmunka és kényszermunka, fontos a biztonságos és higiénikus munkakörülmények biztosítása, megfelelő bérezés kialakítása, jogszerű foglalkoztatás. Ha GOTS minősítést látod biztos lehetsz benne , hogy a legátfogóbb és legszigorúbb tanúsítványnak is megfeleltek a termékek.

GOTS logo

OEKO-TEX!

   Az OEKO-TEX szabvány textil- és bőripari termékek illetve kiegészítőik (cérnák, gombok, cipzárak, tépőzárak, címkék stb.) számára kidolgozott vizsgálati és tanúsítási rendszer. Előírja a gyártásban használt anyagokban előforduló kémiai anyagoknak azt a még megengedett mennyiségét, ami az emberi szervezetre nézve nem jelent veszélyt. A minősítés széles körű anyagvizsgálattal kezdődik, amely több mint száz paramétert tartalmaz annak megállapítására, hogy a veszélyesnek minősített vegyi anyagok előfordulnak-e és milyen mennyiségben a vizsgált termékben. Ennek során vizsgálják a törvény által tiltott és szabályozott vegyületeket, az ismert egészségre ártalmas vegyi anyagokat, valamint az egészséggel összefüggő paramétereket. Az ezekkel kapcsolatos előírásokat rendszeresen aktualizálják a tudományos eredményeknek és a mindenkori törvényi előírásoknak megfelelően. A szervezethez tartozó vizsgáló intézetek minősítik és ezt követően rendszeresen ellenőrzik , hogy a minősítést kapott termékek megfelelnek-e a minősítés kritériumainak. Ez biztosítja, hogy az ezzel a jelzéssel ellátott gyermekruházati termékek az egészségre nézve nem ártalmasak.

OEKO-TEX

 

There are no comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Start typing and press Enter to search

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.